IVARshow 2014 “IVAR disser”

IVAR glimter…

Endelig var det pikekoret IVARs tur til å stå på scenen, og Festsalen var full av testosteron i form av Rævne og Pirum, for anledningen fløyet inn fra Trondheim. IVAR er ikke kjent for å spare på kruttet, så stemningen sto i taket allerede før revyen startet denne fredagskvelden.

Jevnt over var dette en bedre revy enn de foregående, i alle fall i mine øyne. Flere av numrene ligger laaangt over gjennomsnittet, jeg nevner i fleng: Skogbruker’n, Teletubbies, PB, filmen om GG-hallen og sangen om Hunkatten med søppel i sekken. Særlig PB fikk meg til å ønske jeg hadde et sted å rulle av latter, men dessverre var Festsalen for full til dette. Og filmen om GG-hallen, jeg sier bare «wow». Emneknagg tatt-på-kornet. Flere av gagene vil jeg gjerne også gi en imaginær tommelopp. Tenk bare tilbake på intimkonserten på blokkfløyter og den herlige hvor ei jente kommer gående utkledd som huske og er så lei seg for alltid å bli dissa. Dette er grunnen til at man verken skal gå å tisse, kjøpe øl eller blunke på revy, da kan du gå glipp av det beste.

På nivået under latterbrøl leverer IVAR også. Et eksempel er Pokémon-foreningssketsjen hvor flere foreninger får gjennomgå, til publikums glede. Foreningssketsj forsøkes i de fleste revyer, men det er ikke alltid de slår an. IVAR har funnet løsningen, og det er ved å tilsette en dose selvironi. Konge! Eller skal jeg kanskje si kake… Mummidalen møter Plata er også en artig ide, men tar meg ikke helt med storm. Moteshowet i Eplehagen er i samme kategori; ideen er god, men jeg lurer litt på om ikke poenget forsvinner litt. La meg opplyse dere: pass dere for IVAR, hun er gifteklar dagen derpå.

Selv ikke Pikekoret IVAR holder ut i en time, noen bølgedaler var det også her. Hva gjorde for eksempel en låt som ”4 elementer” på en revy for studenter? Om IVAR har skrevet om teksten så kom ikke dette godt nok frem, og sangen ble heller en skjærende utgave av barne-TV. Diktet om Ivar F. Andresen, gagen med turning og ”Dissedansen” er også nedturer i et ellers så høyt landskap. Diktet forsvinner i mengden og er i tillegg ikke morsomt. Turnegagen vil jeg tro er der for å spare publikum for lange sceneskift, men når skiftene til og fra gagen også er lange blir kanskje poenget litt borte? Og Dissedansen, er denne bare med for å nøste opp en slags rød tråd? Ikke vet jeg, men morsomt er det ikke.

Men opptur eller nedtur, en ting har røyene fått bekreftet; å synge er noe de virkelig kan! Det er veldig synd at de velger seg korsekvenser som er så lite egnet for et beruset publikum, for dette er virkelig bra! Førsterekka har litt å lære av andrerekkas innlevelse, kanskje dette kunne fått publikum mer med? Men okke som, IVAR kan synge, det beviser de gang på gang i de mange sangnumrene i revyen sin: både åpnings- og avslutningsnummeret, sangene til Rævne og Pirum og låta om Hunkatten. Et problem som er gjennomgående er at lyden ofte skjærer seg. Jeg vil ikke kalle det et teknisk problem, men det hadde vært fint med et volum hakket lengre ned for å unngå skjæring i øra.

Nå høres jeg negativ ut. Det er jeg ikke. Pikekoret IVAR har produsert et veldig godt show, et show som faktisk kunne vært litt lenger hvis de hadde kjørt på med det beste de har. Jeg vet ikke om det lukter pris eller ikke, men noe lukter det.

Blunkesmilefjes.

Tekst: Eline Nordseth Berg. All rights reserved Tuntreet.

Skjermbilde 2014-07-29 kl. 00.01.57

1896855_10153945716550032_177332980_n

1964771_10153945702960032_1264460302_n

10150528_10153945717470032_396454340_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *