IVARshow 2016 “Blodig alvor”

Lot blodet flomme

I bakgrunnen på scenen er supportbandet ikledd blomstrete kjoler, og scenen har blitt pyntet med ballonger og bilder av Ivar F. Andresen. En eim av lakrispastill har fylt Aud. Max. – det er tid for IVARSHOW med Pikekoret IVAR.

Det jevnt tilstrømmende publikummet fylte opp stolradene og trappene langs Aud. Max., mens prosjektorene fyrte i gang introfilmen til revyen, uten lyd. Etter et par minutter tmed feilsøking lar lyden seg avspille. Vi blir trinnvis presentert for jentene i koret mens de begår forbrytelser som de blir arrestert for og må ta mugshots. Det hele skjer til Jace Everetts ”Bad Things”, best kjent fra tv-serien ”True Blood”.

Film har IVAR også tidligere vist seg frem med, og de skulle ikke skuffe denne gangen heller. Størst respons fikk nemlig deres musikkvideo om I-landsproblemene som vi i verdens rikeste land ofte sliter med. Her tas det frem velkjente problemer som å ikke få snapper, gå tom for sjampo eller strøm på mobilen uten å ha tilgang på laderen,samt hvilken skam det egentlig er å syte om disse I-landsproblemene. Filmingen er svært stilig, godt gjennomført og får jentene i IVAR til å fremstå som hardrockere på en Grand Prix-scene.

Et annet av kveldens høydepunkter var Helene Øyangen Lindbergs fremføring av IVARs egen versjon av Adeles poplåt ”Hello”. ”Hallo i fra eggstokkan” handlet om ei jente som var fruktbar og klar for samleie. Ikke nok med at sangteksten var morsom; gjennomføringen var også nydelig, kraftfull og til å få gåsehud av.

Mye sang ble det jo selvsagt, og blant flere låter var det en som skilte seg ut. Til ”I´m a believer” ble det sunget at en av Over Rævnes Bedårere hadde bitt forsangeren i ræva. Ivarinnene synger at de liker det drøyt og gutter som tar litt i- ”ja kom her og bit, og ikke slipp taket”. Hunkattene fikk også dedikert en egen låt, men i en nokså annen ånd. De synger at kravet for å være med i Hunkattene er at man må kunne svelge tre ting; øl, spytt og sperm. Samt ”Hunkattene er dem som ikke kom med i IVAR” og ”Ingen gutt skal tas når kondomet er på”.

Som revytittelen hintet til, ble det en blodig revy der mensen var et gjennomgående tema for flere av sketsjene. Fra et innblikk i hvordan ulike generasjoner av kvinner har løst mensproblemet, men blant annet kongler og småstein, til revyens løsning på problemet, nemlig ”menskoppen”. Ei jente forsøkte å gjennomføre en bestilling av vidunderløsningen på nett, men måtte godkjenne et hav av brukerbetingelser, blant annet at hun automatisk ble med i en hemmelig sekt, nemlig menskoppsekten. Ut på scenen kommer denne sekten og et ritual igangsettes. Hvert av sektmedlemmene tar ut en kopp fylt med blod fra underlivet og fyller det over i en vase. Vasens innhold heller de over det påtroppende medlemmet i sekten, ”du er født på ny, la blodet flomme”.

USAs twitterpolitiker og hans kamp om å bli presidentkandidat for republikanerne ble også parodiert. Trump kom inn på scenen og presenterte seg selv som en rik, kjekk og kul kar, men ble avbrutt midt i talen sin. For inn på scenen kom selveste Ivar F. Andresen, og med seg hadde han tre ivarinner som sang og opptrådte til en egen versjon av låten som USA Freedom Kids fremførte i Florida på Trumps valgkampsturné. ”Han er Ås, han er barsk og tøff”, sang de til latter fra salen.

Selv om det meste av innholdet var underholdende, var det likevel noen mindre morsomme sketsjer med billige puncjliner. Deriblant en svenskesketsj, hvor isfiskerne rett og slett ahdde glemt å borre hull i isen. En ordspillsketsj om ord som kan misforståes på jakt og en nyhetssketsj med Triana Iglesias som nyhetsanker, Dorthe Skappel som dekket flyktningsituasjonen og Tone Damli som klimakorrespondent, som dro ut dit.

IVAR holt en variert og innholdsrik revy, med sang, musikkvideoer og sketsjer av ulik kaliber. Responsen fra publikum var god gjennom hele revyen og selv på slutten av revyen var det flere revytittere enn stoler i Aud. Max.. Blodet strømmet jevnt gjennom revyen og jentene klarte å holde en rød tråd, bokstavelig talt. En vel gjennomført revy av Pikekoret IVAR.

All rights reserved Tuntreet

Journalist: Kristian Haraldsen

Fotograf: Kari Kvandal

 

 

brudertuntreet 2tuntreet 1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *