Glamourøs Garderobe

En IVARinne er alltid velkledd og har et antrekk for enhver anledning. For en IVARinne gjelder alltid den viktige klesregelen;

MORE IS MORE, LESS IS A BORE.

I kjelleren i IVARinn befinner Pikenes skattkammer seg, et delig rom fylt av felles antrekk og inspirasjon. Her hersker Garderoberinnen som har ansvar for vedlikehold av garderoben. Garderoberinnen sørger for at nye IVARinner får sin første IVARkjole og at trengende gamle IVARinner kan finne det perfekte antrekk til alle anledninger.

En IVARkjole skal fortrinsvis være i mer enn en farge, jo mer mønster jo bedre; blomstrende, stripete, langermede, kortermede. Snittet kan man velge fritt. Mange bestemødreskap, UFF- og Fretexbutikker tråles årlig for å supplere garderobene. Kjolene skal aller helst være av gammel årgang og lukte møllkuler og svette. Mange kjoler går i arv. Å arve en tradisjonell IVARkjole er en ære.

Pikene har hver minst, MINST, tre kjoler.

Den Korte IVARkjolen.

Til en del anledninger vet en pike at det eneste som fungerer er en kort kjole. Alle IVARinner er utstyrt med fantastiske lår og legger, og det er en skam om disse ikke i ny og ne vises fram. Bodegakvelder med mulighet fot å treffe en riktig kjekk Rævnemann eller lyse sommernetter i begynnelsen av august da nye studenter ankommer UMB, kan være fine tider å utnytte en kort IVARkjole. Den korte kjolen blir aldri for kort.

Den daglige IVARkjolen

Noen ganger er en praktisk lang eller halvlang kjole riktig. Når det er trekkfult, når man føler behov for ikke å sitte elegant hele tiden og lignende. Den lange kjolen har mer stoff, dette gir mer plass til mønster og blomster. Hurra for det!

Pikene i den "daglige" IVARkjolen. Bilde tatt ved intimkonsert med MAR under UKA i Trondheim 2011.

Ragnhild Solita viser stolt frem sin daglige IVARkjole

Galla

Gallakjolen brukes ved de store anledninger; som ved Korgallaer, spesiell festivitas, når vi synger Dimonds eller lignende.Pikekoret IVAR tar galla alvorlig. Ved galla anledninger tar vi den helt ut. stikkord er glitter, glitter, glitter, overdådig, pels, oppsatt hår, juveler, lange kjoler, glitter, paljetter og glitter.

Sportsantrekket – IVARtrim

Ås er åsted for diverse sportslige events. Man har 3000 meter øl, karskræinn, TT cup osv. IVARinnene stiller alltid på disse ledet av Trimerinnen og hennes oppkvinne.

Her viser Ingvild Extravaganza, Åshild Sakkosekkita, Anna Legolita og Frida Amazona seg stolt frem i IVARtrim, etter vel gjenomført 3000 meter ØL.

Frida Amazona, Ingvild Extravaganza, Åshild Sakkosekkita og Anna Legolita tar seg en velfortjent øl etter vel utført 3000 meter ØL.

Tights er basis, leggvarmere, turndrakt, belte, blomst, svettebånd, badehette, 80 tallsshortser osv er bestanddeler. Jane Fonda var ikke dum, men hadde dessverre en kjedelig fargesans. Der Hair møter Fame møter Jane Fonda møter gymsekvensen i Helene og gutta sukret med blomster, der finner du IVARs sportsantrekk. På sportsarrangement vinner vi vansligvis kostymeprisen.

Yttertøy

Pels er både behagelig og vakkert. En alpindress fra 80 tallet egner seg meget godt om en IVARinne skulle falle for fristelsen og bli med Rævne i kollen. en kort jakke er praktisk. det er også lange, fargerike kåper. Og man må ikke glemme hodeplaggene!

Annika Bandyta og Camilla Tussilago vandrer fjongt i Trondheims gater under UKA i Trondheim 2011.

Her er Pikekoret IVAR i Holmenkollen under Ski-VM, avbildet med Pølsa i midten. for en fryd.

Hodeplagg

Glemmes så alt for ofte i dagens motebilde. En viktig detalj! En pelslue, et skaut, en alpelue, en stråhatt, en filthatt en sløyfe, en hatt med slør, fjær på toppem. En IVARinne er alltid kreativ og mener Mette-Marit kunne hatt et og annet å lære av oss når det gjelder hattebruk.

Elina Chevalina er her glamourøst avbildet med både IVARhatt og IVARkåpe.

Dirigiøse Runa Forestita i smukt yttertøy og kledelig iført den kjente Dirigiøsehatten ✿ ❤

Glamourøst undertøy

Pikekoret IVAR vet at er det noe som er viktig for at en kvinne skal føle seg vellkledd så er det riktig undertøy. Røyene har bugnende undertøyskuffer. onepices, korsetter, lekre blonderte underkjoler, smekre hofteholdere, hold inn, push up! Og selvfølgelig en fargerik og glamourøs bade eller morgenkåpe å slenge over det hele. et tyll eller blondeunderskjørt kan i tillegg gjøre under for helheten i antrekket!

Pikene er avbildet etter å ha vunnet publikumsprisen med revyen "IVAR kler av Ås"

Både bassene og 1. sopranene har sine helt spesielle holdinntruser som tas fram i spesielle anledninger. Skulle du være så heldig å komme under kjolen på en 1. sopran får du se hennes herlighet av en rosa panties, eller bassedivaenes leopard-hold-inn.

soppistruse

Annika Bandyta viser stolt frem sin Soppistruse.

Inspirasjon

Alle henter sin inspirasjon etsteds fra. IVAR henter sin inspirasjon fra blandt annet moteikon på 50,60, 70 og bittelitt 80tallet. Fra kongelige, fra gode gamle filmer, fra bestemor, fra 1800 og 1700 tallet (derav tranget til å ha på seg alle smykker man har på en gang) fra gartnerier og blomsterbutikker, fra Divaer og pinupper, og fra alle våre kjære bestemødre.

 

Inspirasjon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *